Zvuci i okusi otoka Paga u Celju

PAG – Ovaj vikend otok Pag složno se predstavio u Celju u sklopu tradicionalne manifestacije koja se održava ususret turističkoj sezoni.  Zajedničkim nastupom gradova Paga, Novalje te općina Kolan i Povljana i Turističkih zajednica Grada Paga, Novalje i općina Kolana i Povljane predstavljena je bogata kulturna i tradicijska baština te gastronomska ponuda otoka Paga kao jedinstveni, cjeloviti doživljaj, neposredno prije početka nove turističke sezone.

Celjem su odzvanjali zvuci Paga i širili se mirisi tradicionalne paške kuhinje, sve u sklopu manifestacije „Zvuci i okusi otoka Paga” koja je privukla velik broj posjetitelja. Spoj modernog i autohtonog privukao je brojne posjetitelje koji su zastali poslušati, kušati i u konačnici kupiti paške domaće otočne proizvode izložene na štandovima u središtu Celja.

Nudio se paški sir, plava riba sa žara, pršut, crni rižoto od sipe, makaruni sa skutom, šparoge s jajima, frigane srdelice i lignje a probavalo se maslinovo ulje i domaća vina. Istovremeno na velikoj pozornici u sklopu kulturno zabavnog programa nastupili su klapa Navalia iz Novalje, Sol iz Paga te KUD Naški iz Novalje a na štandu Turističke zajednice grada Paga prezentirana je paška narodna nošnja.

Na pozornicu se se popeli i gradonačelnici, načelnici gradova i općina otoka Paga i gradonačelnik Celja koji su pozdravljali okupljene te zajedno nastupili u  tzv. klapi Škoj. Predstavnici gradova i općina otoka Paga položili su cvijeće na grob Romana Šumaka, velikog zaljubljenika u otok Pag i inicijatora ove višegodišnje manifestacije.

Ana Žunić