KAŠTELA Vrijedni ronioci s učenicima srednje škole očistili podmorje

Photo: UPA Rostrum / Facebook

KAŠTELA – U suradnji sa srednjom školom Braća Radić još su jednom članovi Udruge podvodnih aktivnosti Rostrum iz Splita održali ekološku akciju čišćenja podmorja i plaža u sklopu manifestacije „Lipa su lipa moja Kaštela te Kreativnog proljeća“.

Više od 20 članova, što ronioca, što podrške s kopna, raspodjelilo se na području u blizini Kaštela Rotondo te krenulo polako s samom provedbom akcije.

Na drugoj lokaciji, uz kulu Nehaj bili su raspoređeni članovi PSD-a Gričič a podršku s brodicama te na kopnu pružili su učenici i djelatnici škole, ribari ŠRD-a Neaj, članovi MO Kaštel Štafilić te djelatnici Vlastitog pogona Grada Kaštela.

Pojavile se periske

Nažalost, ni u ovoj akciji otpada u moru nije nedostajalo… od koševa za smeće, kontejnera, starih vrša i bova, automobilskih guma svih veličina i stupnjeva raspadanja, ambalaže od stakla, limenki do plastike.. našlo se tu i prometnih znakova, ali i dva bicikla.

Ono što veseli je velika količina periski, pogotovo u blizini samo Kaštela ali i činjenica da prepun kontejner za otpad govori da je akcija te sama priprema i više nego uspješna, te planirano područje dobro „pročešljano“.

Photo: UPA Rostrum / Facebook

Članovi UPA Rostrum pripremili su i dvije edukativne prezentacije za učenike i zainteresirane:

– Prezentacija ronilačkog sporta i opreme
– Žaštićene biljne i životinjske vrsta Jadrana.

Ova akcija imala je i edukativni karakter pa su tako sudionici mogli nazočiti prezentaciji ronilačkog sporta i opreme, kao i edukaciji na temu zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta Jadrana.

Hvale vrijednu akciju popratili su i fotografijama, a cijelu galeriju možete pogledati OVDJE.

D.G.