Otpad nije smeće: Javna tribina o kućnom kompostiranju

SPLIT – Javna tribina na temu kućnog kompostiranja bit će održana u srijedu, 22. svibnja s početkom u 18.00 sati u splitskom amfiteatru Zgrade tri fakulteta (Kemijsko-tehnološkog, Prirodoslovno-matematičkog i Pomorskog fakulteta). Posjetitelji će imati prilike čuti stručne savjete i zanimljive podatke o kompostiranju kao načinu zbrinjavanja kućnog biootpada, a nakon predavanja moći će postaviti pitanja predavačicama.

Tribina se održava kao dio aktivnosti projekta „Otpad nije smeće“ koji provode Grad Split i Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, a cilj projekta je educiranje građana o tematici održivog gospodarenja otpadom.

Predavačica Dada Lerotić govorit će kako izraditi vanjska kompostišta u vrtovima (Jednostavno je ako znaš kako!) te zašto su nam ona korisna. Dada Lerotić suradnica je Udruge Sunce s dugogodišnjim iskustvom u provedbi projekata u području zaštite okoliša i održivog razvoja.  Od 2009. godine sudjeluje u izradi edukacijskih programa koje Udruga Sunce provodi za osnovne i srednje škole na području Splitsko-dalmatinske županije na temu kompostiranja biootpada i izrade vlastitih kompostišta.

„Kućni komposter i kako ga upotrebljavati“ naziv je predavanja koje će održati izvršna direktorica Udruge Sunce Split Gabrijela Medunić Orlić, s višegodišnjim iskustvom rada u  području zaštite okoliša i održivog razvoja te održivog gospodarenja otpadom – kao voditeljica projekata i predavačica na konferencijama, radionicama, predavanjima i tribinama na temu održivog gospodarenja otpadom.

Za sve koji nisu u mogućnosti doći na tribinu, bit će osiguran live stream prijenos na Facebook stranici Grada Splita.

I.B.