3 min. čitanja

Jedrenjem od Dubrovnika do Rijeke doživite jadranske svjetionike: “Route Across the Adriatic”

Jedrenjem od Dubrovnika do Rijeke doživite jadranske svjetionike: “Route Across the Adriatic”
Photo: Morski.hr

Pozivamo vas na putovanje koje objedinjuje izazov navigacije i jedrenja na moru dubokog plavetnila te svladavanje rute uzduž istočne obale Jadranskog mora.

U našoj planiranoj plovidbi podjednako su zastupljene vrijednosti bogatstva prirodnog ambijenta Jadranskog mora i njegovih obala obzirom na raznolikosti koje ćemo doživjeti na ruti od Dubrovnika do Rijeke, tajne povijesnog nasljeđa kroz motiv pučinskih svjetionika koje obilazimo i svijesti o ekološkoj obvezi prema prirodi provođenjem projekta ”Blue Bag”. Jedrimo i noću, a za odmor i sidrenje biramo skrivene i malo poznate otočna mjesta i uvale.

Ugledati neke od naših svjetionika, posebno one pučinskih, uvodi Vas u fascinantnu priču o svjetionicima na hrvatskom dijelu jadranske obale. Bogata ostavština iz vremena Austro-Ugarske vladavine ovim prostorima, čvrsto stoji na strmim hridima još od 19. stoljeća, sve do danas, pri tom odolijevajući svim neverama, koje je Stvoritelj priredio čovjeku da ga podsjeti tko je apsolutni vladar svijeta i vremena.

Naša planirana ruta je trasirana putnim točkama – Dubrovnik, Elafitsko otočje, Mljet, Lastovo, Vis, Hvar, Šolta, Kornati, Dugi otok, Rab, Krk, Rijeka. Pri tome ćemo proći uz (a na neke se i iskrcati) od najmonumentalnijih svjetionika: Sv.Andrija (Elafiti), Glavat, Struga (Lastovo), Stončica (Vis), Sestrice (Kornati), Veli Rat…

Visoki komfor na elegantnoj jedrilici

Putujemo elegantnom jedrilicom OLIVIA ADRIATICA, Sun Odyssey 54DS (16,75 m), koja nudi odlično jedriličarsko iskustvo uz visoki stupanj udobnosti. Brod ima 3 dvokrevetne kabine, svaka s vlastitim wc-om i tušem, te odvojenu kabinu za posadu. Središnji salon je velik i nudi udoban prostor za zajednički život. Brod je opremljen klima uređajem i grijanjem, TV-om, WIFI-jem, električnim generatorom i svime što vam je potrebno za odmor i opuštanje. Mala knjižnica na brodu nudi knjige koje odgovaraju interesima svih.

Doživjeti jadranske pučinske otoke jedreći rutom koja gotovo povezuje punu dužinu hrvatske obale, biran je i impresivan doživljaj nautičke plovidbe na Jadranu.

Photo: Morski.hr
Photo: Morski.hr
Photo: Morski.hr
Photo: Morski.hr
Photo: Morski.hr

Polasci:

02.06. Dubrovnik – 06.06. Rijeka

09.06. Rijeka – 13.06. Dubrovnik

Cijena:

650 EUR / osoba

U cijenu je uključena organizacija i provedba programa, brod, skipper i jedan pratioc.

Troškovi goriva i prehrane dijele se na sve članove posade.

Polazak je potvrđen u slučaju potvrđene rezervacije min 5 osoba.

Informacije i rezervacije:

office@luxmediterranean-experience.com

091 616 7700

Sponzorirani članak

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.