Lastovo i Korčula ustrajni: Tražimo sastanak na temu prometne (ne)povezanosti

LASTOVO – U petak je održan sastanak na temu prometne (ne)povezanosti zapadnog dijela otoka Korčule i otoka Lastova, javlja nam načelnica Općine Vela Luka, Katarina Gugić.

Sastanak je organiziran od strane općinskih načelnika Lastova, Vele Luke, Blata i Smokvice, a na koji su pozvani Oleg Butković ministar mora, prometa i infrastrukture, Branko Bačić saborski zastupnik, Nikola Dobroslavić – župan Dubrovačko – neretvanski, David Sopta – predsjednik Uprave Jadrolinije, Paula Vidović ravnateljica Agencije za obalni linijski pomorski promet, Andrija Fabris – gradonačelnik Grada Korčule, Igor Kršinić općinski načelnik Općine Lumbarda, kao nastavak sastanka koji je na poziv Branka Bačića predsjednika kluba zastupnika HDZ-a održan 28. siječnja 2019. godine u Dubrovniku.

Nisu se pojavili na sastanku

– Obzirom da se na sastanku nisu odazvali pozvani sudionici, iako je većina opravdala svoj izostanak, ali ne i inicijator sastanka u Dubrovniku kojeg smo očekivali na sastanku, općinski načelnici Lastova, Vele Luke i Blata zbog važnosti ove životne problematike prometne (ne)povezanosti zapadnog dijela otoka Korčule i otoka Lastova su održali sastanak i donijeli zaključak da ministar Butković, kao najodgovornija osoba preuzme inicijativu te odredi datum i mjesto sastanka na temu navedene problematike – složili su se potpisnici sastanka načelnik Općine Lastovo Leo Katić, načelnica Općine Vela Luka  Katarina Gugić, načelnik Općine Blato Ante Šeparovic.

D.G.