Svečano obilježen Dan Šibensko-kninske županije

ŠIBENIK – Svečanom sjednicom Županijske skupštine na kojoj su uručene nagrade i priznanja ovogodišnjim laureatima obilježen je 17. svibanj – Dan Šibensko-kninske županije

Prigodnim riječima na svečanosti obratio se župan Goran Pauk, koji se osvrnuo na značajnije županijske projekte u proteklom periodu, uz najavu budućih koje tek treba realizirati u 2019. godini.

– U protekloj godini želim izdvojiti dvije činjenice koje su obilježile naše djelovanje u Županijskoj upravi, a to su proračunska stabilnost i kontinuitet u smislu ulaganja u projekte koje smo ocijenili kao prioritetne. To je temelj svega, a stabilnost omogućuje i planiranje, ulaganje, izvršavanje obveza i zadataka koje imamo u svim djelatnostima kojima se bavimo – istaknuo je župan Pauk čestitajući ovogodišnjim laureatima, te je svim žiteljima Šibensko – kninske županije uputio čestitke za Dan Županije.

Photo: ŠKŽŠibensko-kninska

Ovogodišnji dobitnici nagrada su Gimnazija „Antuna Vrančića“ Šibenik, Gradsko društvo Crvenog križa Knin i „Lions“ klub Šibenik.

Gimnazija je nagradu Županije dobila za izniman dugogodišnji doprinos u obrazovanju generacija učenika, postignutih brojnih visokih rezultata i uspjeha učenika na državnim i međunarodnim natjecanjima, te članstva u Akademiji škola centralne Europe. Nagrada je uručena ravnatelju Josipu Paiću.

Grb Šibensko-kninske županije za izuzetno djelovanje na području humanitarnog rada posebice ublažavanja siromaštva, te djelovanja kroz socijalne programe, zaštitu zdravlja i edukaciji mladih o važnosti humanitarnog rada uručen je ravnateljici Crvenog križa Knin Anđelki Balić.

Lions klubu Šibenik također je dodijeljen grb Šibensko – kninske županije zbog iznimnog doprinosa u organiziranju velikog broja humanitarnih manifestacija u svrhu pomaganja svima kojima je to potrebno. Grb je u ime Kluba preuzeo njegov predsjednik Ante Bašić.

I.B.