FOTO Ribari otvorili želudac morskog goluba, zabrinjavajuće je što su pronašli

Photo: Facebook

Kineski ribari ulovili su morskog goluba i pronašli gomilu neobičnih predmeta u trbuhu ove morske životinje, isključivom krivicom čovjeka. Ono što su izvadili, zabrinjavajuće je za budućnost oceana, ali i prehranu ljudi, s obzirom da je sve više ovakvih slučajeva.

Ribari su najprije napravili veliki rez na želucu ovog morskog stvorenja, ne razmišljajući što će iznutra izvaditi. Golub je prethodno uginuo, očito zbog velike količine smeća koje je progutao. U želucu su mu našli kutiju za cigarete, limenku soka, bocu, knjigu, novine, pa čak i fotoaparat!

Fotografije su se vrlo brzo proširile društvenim mrežama i izazvale nevjerojatnu količinu čuđenja i iznenađenja. Unatoč realističnim fotografijama, neki komentatori tvrde da bi one mogle biti lažne i da su predmeti naknadno ubačeni u životinju kako bi se podigla svijest smeća u moru.

Ipak, stvarna slika zagađenja svjetskih mora, na žalost je sve gora iz dana u dan, pa ni slike predmeta izrađenih ljudskom rukom u želucima riba Jadrana nisu nimalo više rijetkost. Jesu li fotografije stvarne ili ne, procijenite sami u priloženoj fotogaleriji.