Akcija Kupujmo hrvatsko u Splitu

SPLIT – Hrvatska gospodarska komora obilježit će 22. rođendan akcije Kupujmo hrvatsko, u Splitu gdje će 21. i 22. svibnja domaći proizvođači na Rivi predstaviti svoje proizvode. Cilj Akcije je potaknuti što bolji plasman domaćih proizvoda i usluga na domaćem tržištu.

– Kroz gotovo četvrt stoljeća promocije domaće kvalitete izgradili smo nacionalni brend koji prepoznaje sve više građana. Prema istraživanjima HGK, čak 86 posto potrošača je spremno izdvojiti više novca za hrvatski proizvod. Kupujući hrvatsko postajemo čuvari domaće proizvodnje, čuvamo radna mjesta, potičemo konkurentnost i naposljetku, stvaramo bolje sutra za generacije koje dolaze – istaknuo je predsjednik HGK, Luka Burilović.

S ciljem educiranja djece o važnosti očuvanja domaće proizvodnje, i ove godine je organizirano natjecanje za izbor najboljih dječjih i likovnih radova iz osnovnih i srednjih škola te vrtića, a nagrade će biti podijeljene na samoj Akciji. Svoje proizvode predstavit će i 128 izlagača nakon čega slijedi glazbeno-zabavni program.

I.B.