HRVATSKA VOLONTIRA Evo kako to rade u Voloskom

Photo: Udruga Žmergo

VOLOSKO – Udruga Žmergo i ove je godine sudjelovala u manifestaciji pod nazivom “Hrvatska volontira”, koja se u Republici Hrvatskoj tradicionalno održava već devetu godinu za redom. Ova akcija koju Hrvatski centar za razvoj volonterstva organizira s ciljem izgradnje zajednice u kojoj želimo živjeti, kroz različite aktivnosti nastoji ukazati na značaj volontiranja u razvoju suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo, ali i odgovornost, dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

U sklopu ove manifestacije Udruga Žmergo je 22. svibnja 2019. godine organizirala kreativnu radionicu izrade putokaza i ostalih vizualnih materijala za potrebe festivala Street art MUV (Mladi u Voloskom), koji će se održati 1. i 2. lipnja na ulicama Voloskog. Uz poticanje na kreativan izražaj, radionica je održana i radi podizanja svijesti o utjecaju pojedinca na okoliš, stoga su volonteri pozvani da sa sobom donesu stare daske, staklenke, plastične boce te razne ostale materijale kako bi ih ponovno upotrijebili, oslikali i ispunili pozitivnim porukama i uputama za odgovorno ponašanje posjetitelja na samom festivalu.

Radionica je protekla u veseloj i kreativnoj atmosferi, a uradak vrijednih ruku Žmergovih volontera uvelike će pridonijeti vizualnom dijelu festivala Street art MUV. Ovim putem Žmergice zahvaljuju svima na sudjelovanju te sve zainteresirane pozivaju da posjete spomenuti festival i postanu dijelom opatijskog kulturnog identiteta.

R.I.