Nova brzobrodska linija povezuje zračnu luku Split, Bol, Stari Grad i grad Split

Photo: Adriatic Fast Ferries

SPLIT – Prvog lipnja ove godine započinje prijevoz putnika između zračne luke Split te otoka Brača (Bol) i Hvara (Stari Grad), i grada Splita brzim katamaranom brendirana kao splitexpress.com.

Ova usluga skratiti će za više sati putovanje na otoke Brač i Hvar iz zračne luke Split u odnosu na putovanje do sada dostupnim javnim prijevozom. Karte se prodaju na www.splitexpress.com, i mogu se već danas kupiti za putovanja u cijeloj sezoni. Također, karte će se moći kupiti i kod vlastitog prodajnog osoblja u području zračne luke Split, te kod odabranih partnera u gradu Splitu, Bolu i Starome Gradu.

Photo: Splitexpress / Marine traffic

Direktno povezivanje splitske zračne luke s otocima javnim linijskim pomorskim prijevozom već se godinama iščekuje.

– Kad nam se ukazala prilika početkom ove godine da kupimo odgovarajući katamaran, odlučili smo pokrenuti ovu jedinstvenu uslugu – kaže Alan Klanac, jedan od dvoje osnivača Adriatic Fast Ferries d.o.o., brodara koja stoji iza usluge Splitexpress.com.

– Na otvaranje ove linije iznimno smisleno nadovezuje i skoro otvaranje nove zgrade putničkog terminala u zračnoj luci Split. Novi povećani kapaciteti zračne luke, u paru sa efikasnim i brzim putovanjem morem do krajne destinacije, uljepšati će ukupno iskustvo boravka svim putnicima koji dolaze posjetiti područje grada Splita i otoka ove i sljedećih godina – nastavlja Klanac. 

Vozni red Split Express

Cijene karata od 99 kuna

Bol na otoku Braču tako će biti ukupno povezan pet puta dnevno sa ostalim destinacijama. Stari Grad na otoku Hvaru i grad Split katamaran će ticati dva tj. tri puta dnevno. Cijene karata kreću od 99,00 kuna.

Osim brzih veza od zračne luke do otoka, Splitexpress.com može svakodnevno pružiti izlete iz grada Splita do bisera Zlatnog Rata u Bolu. Dnevni polasci iz grada Splita kreću u ugodnih 10 sati i 30 minuta, izbjegavajući ranojutarnji stres, a s povratkom u 17:40 izletnici će i dalje provesti ugodnih šest sati na otoku, i vratiti se u Split u vrijeme večere. Cijene za ovo povratno putovanje kreću se od 198,00 kn.

R.I.