Kreće prva brzobrodska linija između Zadra, Paga, Raba, Krka i Rijeke

Foto: G&V line

ZADAR/RIJEKA – Od 15. lipnja pa do 15. rujna svaki dan prometovat će brzobrodska putnička linija na relaciji Rijeka – Zadar, te će povezivati otoke Krk, Rab i Pag. Ovo je prva brzobrodska linija, ujedno jedina i najbrža, koja na ovakav način povezuje Zadar i Rijeku te otoke. 

Ova nova linija sigurno će doprinijeti obogaćivanju turističke ponude Dalmacije i Kvarnera, ali i povezivanju otoka, jer otoci Krk, Rab i Pag na ovakav način nikad nisu bili povezani, niti međusobno niti s kopnom.

Nositelj ideje i pokretač linije je tvrtka GV Line Iadera iz Zadra sa višegodišnjim iskustvom u plovidbi na državnim linijama. Direktor Dražen Montana je došao na ideju uslijed mnogobrojnih upita kako najbrže doći iz Zadra do Raba ili iz Zadra do Krka, piše hrturizam.

– Teško je na to odgovoriti, pogotovo kada ćete za takvo putovanje morati potrošiti cijeli dan. Nekada davno su postojale klasične brodske ili trajektne linije no, isplovljavalo se navečer, plovilo noću, a putovanje od Rijeke do Zadra je trajalo 8 sati. Brzobrodska linija nije postojala.Upravo je od te činjenice krenula ideja – ponovno morskim putem povezati Dalmaciju i Kvarner. Dakle, uvesti brzobrodsku liniju domaćem stanovništvu, a stranim gostima ponuditi ugodan i jednostavan način dolaska do željene destinacije na ruti. Osim toga, linija će obogatiti i turističku ponudu s obzirom da plovi svakodnevno u oba smjera, a pristaje i na našim prekrasnim otocima Krku, Rabu i Pagu, pa stoga nudi i mogućnost jednodnevnog posjeta nekoj od destinacija na ruti linije – objašnjava Dražen Montana iz tvrtka GV Line Iadera.

Plovidbeni red Zadar-Pag-Rab-Krk-Rijeka

 

Tako će se od Zadra do Rijeke, ili obratno, moći doći za samo 4 sata, dok će iz Rijeke do Krka trebati manje od sat vremena.

Broda Melita koji će povezivati spomenute destinacije može primiti 180 putnika u klimatiziranom prostoru, ponudom pića, besplatnim WiFI-om , a odlična vijest je i što se mogu prevesti i bicikli.

Linija će voziti svaki dan od 15.6. do 15.9. na relaciji Rijeka – Krk – Rab (Lopar) – Pag (Novalja) – Zadar te natrag. Linija je odlična i za jednodnevne izlete na Krk, Rab i Pag jer je povratak isti dan.

Raspored plovidbe kao i svi detalji nalaze se na web stranici GV Line Iadera Zadar .

hrturizam