GENIJALNA IDEJA Lastovske klape upriličile koncert u bivšem vojnom tunelu

LASTOVO – Ženska klapa Ladesta i muška klapa Fumari pod vodstvom Janesa Vlašića, u organizaciji jedinog hotelskog kompleksa na Lastovu, hotela Solitudo, održale su prvi put koncert u vojnom tunelu u uvali Kremena, na otočiću Prežbi. 

Gosti otoka, ali i domaće stanovništvo, uživali su i zapjevali zajedno s klapama u jedinstvenom ambijentu starog vojnog tunela. Sam ambijent, prirodna akustika novootkrivene „pozornice“ ispunjene zvucima klapskog pjevanja, pjevom ptica i šumom mora, ostavile su zahvalnu publiku bez daha.

Nisu krili svoje oduševljenje i svaku novu izvedbu „Fumara“ i „Ladeste“ ispratili su snažnim pljeskom.

– Najveće bogatstvo turizma su ljudi, a zatim povijest i kultura, a toga na Lastovu ima puno. Koncept koji njegujemo je koncept etičkog turizma što podrazumijeva poštivanje prirodnih, kulturnih i povijesnih vrijednosti i prije svega, poštivanje lokalne zajednice – riječi su inicijatora ove lijepe priče,  direktora hotela Solitudo, gosp. Željko Kurta.

Malenim koracima, ali punim ljubavi Lastovu to i uspijeva – tvrdoglavo čuvajući svoje ljepote, isprepliće tradiciju, kulturu i povijest te otvara svoje zeleno srce posjetiteljima.

Jelena Šutić