2 min. čitanja

Muškarac porazbijao nedavno obnovljen pozdrav Suncu

Muškarac porazbijao nedavno obnovljen pozdrav Suncu
Foto: Zadarski list

ZADAR – Grad Zadar je kao vlasnik Pozdrava Suncu nedavno za popravak ove turističke atrakcije iz proračuna izdvojio oko četiri milijuna kuna, a samo jedna ploča košta oko 14,5 tisuća kuna s PDV-om. Procjenjuje se kako je nanesena šteta od gotovo 700 tisuća kuna. Ipak, sama instalacija je osigurana, a prostor je prije nekoliko godina stavljen pod videonadzorom

Zbog sumnje da je razbio gotovo 700 tisuća kuna vrijednih  40-ak fotonaponskih solarnih modula na “Pozdravu Suncu” zadarska  policija je jučer nešto iza 13 sati uhitila i na kriminalističko istraživanje  u prostorije PU zadarske prepratila 25-godišnjeg Zadranina.

Snimku njegova vandalskog čina jučer su poslali čitatelji, a glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin kazala je za Zadarski list kako su u 13.30 sati  vezano za događaj dobili više dojava građana da nepoznati mlađi  muškarac uništava staklene ploče na “Pozdravu suncu” te da se potom  udaljio na biciklu.

Građani dojavili policiji

– U službenim prostorijama policije trenutačno se nalazi jedna osoba  koja se dovodi u svezu s ovim događajem, kazala je Grbin i dodala kako  je kriminalističko istraživanje u tijeku, a očevid na mjestu događaja. Kako se naknadno saznalo da je pomahnitali mladić predmet s kojim je  počinio kazneno djelo bacio u more, u očevid su ubrzo uključeni i ronioci PU zadarske.

Mladić je neviđeni vandalizam počinio usred bijela dana i na očigled  brojnih građana, mahom stranih državljana. Obučen u crnu trenirku  i  crnu jaknu, ispod koje je imao majicu s kapuljačom sive boje, divljački  je, kako se vidi na snimci, bacao predmet nalik metalnoj ploči veličine  formata A4, a kasnije smo neslužbeno doznali da je riječ o poklopcu odvodnog šahta. Predmet je podizao objeručke iznad glave i potom svom  silinom bacao na pod gdje se on potom odbijao, a iza njega su ostali vidljivi tragovi polomljenog stakla i udubljenja na skupim fotonaponskim  solarnim modulima svjetski poznate zadarske instalacije.

Grad Zadar je kao vlasnik Pozdrava Suncu nedavno za popravak ove  turističke atrakcije iz proračuna izdvojio oko četiri milijuna kuna, a samo  jedna ploča košta oko 14,5 tisuća kuna s PDV-om. Kako su se oštećenja  na solarnim pločama Pozdrava Suncu pojavljivala i ranije, prostor je prije nekoliko godina stavljen pod videonadzorom, a sama instalacija je  osigurana.

Prema prvim procjenama pričinjena šteta iznosi oko pola milijuna kuna.

Zadarski list

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.