Hrvatska domaćin svjetske elite nautičkog turizma

Foto: Davor Žunić/Petar Fabijan/HGK/ACI PR

ŠIBENIK/SPLIT – Udruženje marina Hrvatske gospodarske komore od 3. do 4. lipnja domaćin je sjednice Međunarodnoga udruženja marina, koje je dio Međunarodnog vijeća udruženja pomorske industrije (ICOMIA). Sjednica će se po prvi put održati u Hrvatskoj, u Šibeniku i Splitu.

– Ovo je prilika za razmjenu iskustava oko pitanja kao što su novi trendovi i održivost, utjecaj na međunarodne regulative te promociju hrvatskoga nautičkog turizma – rekla je direktorica Sektora za turizam HGK Ana Klarić povodom sjednice.

Marina Mandalina – Photo: HGK/ACI PR

Predstavnici više od 35 nacionalnih udruženja i najsnažnijih svjetskih nautičkih destinacija će tijekom prvoga dana manifestacije obići i tri hrvatske marine: D-Marin Marinu Mandalina u Šibeniku, Marinu Frapa Resort Rogoznica i ACI Marinu Split.

Udruženje marina Hrvatske gospodarske komore od prošle je godine član ICOMIA-je, međunarodnoga tijela koje okuplja nacionalna udruženja pomorske industrije od 1966. godine, ujedno i Međunarodno udruženje marina.

ACI marina Split – Photo: Davor Žunić/Petar Fabijan/HGK/ACI PR

ICOMIA kreira smjernice razvoja nautičkog turizma, djeluje na jačanju uloge pomorske industrije kao jednog od ključnih nositelja gospodarstva u priobalnim zemljama i aktivno doprinosi rješavanju aktualne problematike s kojom se pomorska industrija susreće u svom poslovanju.

D.G.