Građani Supetra pozvani na raferendum: “Nećemo bračko smeće na našem odlagalištu”

Photo: Boris Kačan

SUPETAR – Odlukom o raspisivanju lokalnog referenduma od 7. svibnja 2019. godine Gradsko vijeće Grada Supetra omogućilo je građanima Supetra da se na najdemokratskiji mogući način izjasne o tome žele li da odlagalište otpada Kupinovica u vlasništvu grada Supetra, postane odlagalište otpada ostalih jedinica lokalne samouprave na Braču.

“Lokalni referendum održat će se u nedjelju, 9. lipnja 2019. godine a građane pozivamo da mu se odazovu i na referendumskom listiću na pitanje: ‘Želite li da odlagalište otpada Kupinovica u vlasništvu grada Supetra, postane odlagalište otpada ostalih lokalnih jedinica otoka Brača?’ zaokruže ‘PROTIV’.

Mjesta na kojima će se moći izaći na referendum i glasati na njemu ista su kao i ona za nedavne EU izbore.

Da bi referendum uspio moraizaci 50% plus jedan glasac da bi dobili važecu odluku. Stoga vas pozivamo da u nedjelju, 9.lipnja 2019. ne ostanete doma jer se radi o našoj, lokalnoj i vrlo važnoj temi.

Odazovite se stoga našem pozivu, izađite na referendum, pozovite svoje ukućane, prijetelje, susjede pa i vikendaše i izjasnite se ‘PROTIV’ bračkog smeća u Supetru!” stoji u pozivu, objavljenom na stranicama Grada Supetra.

I.B.