Upoznajte pomorsku školu koja je zaradila 25 milijuna kuna prošle godine

Photo: Boris Kačan

ZADAR – Pomorska škola prošle godine imala je 25 milijuna kuna vlastitih prihoda. Nevjerojatan je to podatak za jednu školu bez obzira što obrazuje pomorski kadar koji će sutra također imati nadprosječno visoke plaće od profesije koja je i dalje “kruh sa sedam kora”.

Najveći dio tog prihoda je od učeničkog servisa koji već godinama postoji pri školi, od najma, edukacije i organizacije tečajeva, doznaje se od Svetka Perkovića, ravnatelja škole kojoj od tog prihoda ide 10 posto, piše 057 info.

– Uvijek treba nešto ulagati u opremu, uređenje i popravke u školi. Sada smo naručili radove u vrijednosti od 400 tisuća kuna jer ćemo na ljeto biti domaćini Svjetskog kongresa studenata u STEM područjima, ističe Perković.

Bogata škola rado daruje one koji nemaju

Pomorska škola prometnula se u sponzora edukacije uz pomoć nove tehnologije. Posljednja donacija bila je za područnu školu Žegar pri Osnovnoj školi Obrovac. Školi, koja ima pet učenika u četiri razreda donirali su jedno računalo i laserski pisač, a učenicima tablet uređaje Samsung Tab A580.

Donaciju su u ime Pomorske škole Zadar uručili su bivši učenici Osnovne škole Obrovac, Luka Pejčinović, Luka Matasović i Šime Baričević predvođeni pedagogom Marinom Perinićem. Sada pripremaju donaciju sa skenerom i fotokopirnim aparatom za knjižnicu u Salima koju vodi Ante Mihić. Prije toga su računala darovali školi u Jasenicama, Voštarnici itd.

Pomaže se i izdavaštvo, jer sve što je plemenito i prosvjetno – dolazi od Pomorske škole.

057 info