Iz marine Krvavica najavljuju prosvjed zbog zabrane nelegalnog rada

Photo: Youtube/Screenshot

KRVAVICA – Pomorsko sportsko ribolovno društvo Ramova koje je godinama nelegalno upravljalo marinom u mjestu Krvavica, ne miri se s činjenicom da im je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture zabranilo rad. Najavili su stoga prosvjed.

Pozivaju članove kluba i prijatelje iz cijele Hrvatske i Europske Unije da se 9. lipnja u 10.00 sati okupe u lučici s ciljem da, kako kažu: „institucije Republike Hrvatske omoguće nesmetan rad PŠRD ‘Ramova’ Krvavica i ‘Ramova’ d.o.o. u upravljanju lukom nautočkog turizma.“

Na prosvjedu očekuju velik broj sudionika, nakon kojeg su sazvali i konferenciju za medije.

Podsjetimo, Ministarstvo mora se  oglasilo nakon reakcije tajnice Pomorskog športskog ribolovnog društva Ramova Tine Jerković na našem portalu i pojasnilo da inspektor pomorskog dobra nije zatvorio luku, nego je nelegalnim upraviteljima te luke zabranio korištenja pomorskog dobra, u naravi luke posebne namjene na području Krvavice, što je i izvršeno na licu mjesta pečaćenjem njihovih poslovnih prostorija i lučkih uređaja (dizalica).

Svi vlasnici plovila na morskom vezu u toj luci, slobodno mogu pristupiti svom plovilu, isploviti i ponovno uploviti u luku bez ikakvih ograničenja, pojasnili su iz Ministarstva.

D.G.