1 min. čitanja

Crnogorci odlučili: Prodajemo Titovu “Jadranku” 20 posto jeftinije

Crnogorci odlučili: Prodajemo Titovu “Jadranku” 20 posto jeftinije
Photo: Paluba.info

Crnogorsko Ministarstvo obrane ponovilo je javni poziv za prodaju suvišnih plovnih objekata, opreme i rezervnih dijelova. Ovog puta ponuđeni plovni objekti, brodski motori i oprema jeftiniji su do 20 posto.

Vlada Crne Gore je nedavno odlučila sniziti cijene spornih plovnih objekata koji propadaju još od vremena raspada nekadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije kad su isti u najvećem broju oteti iz hrvatskih vojnih luka.

Nitko ne želi mačka u vreći, pa do sad nije bilo zainteresiranih ponuđača. Spušta se tako cijena, pa prema novoj ponudi, cijena jahte „Jadranka“, koja je za potrebe predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita izgrađena 1977. godine u brodogradilištu Kraljevica, iznosi 50, umjesto dosadašnjih 80 tisuća eura.

Jahta se nalazi na suhom vezu u luci Bar. A Crnogorci pri opisu ukradenog artikla dodaju i opis iz hrvatskih medija, pa tako pišu da su u “Jadranku” ugrađivani “najkvalitetniji i najluksuzniji materijali, od mahagonija do tikovine, dok su pregrade jahte izgrađene od specijalnih čeličnih legura.” Navodno je Tito u njoj boravio 24 puta.

Osim “Jadranke”, crnogorsko Ministarstvo se želi riješiti pomoćnog naftonosca čija je nova cijena 72.000 eura, desantnog broda minopolagača, kojeg cijene 75.000 eura, kao i pomoćnog vodonosača čija je cijena 49.000 eura.

Od pljačke hrvatske vojne opreme ranih 90-tih, neki brodovi su i propali, pa Crnogorci čupaju dijelove. Prodaju tako tri brodska motora, čiju je vrijednost netko procijenio na ukupno 27.360 eura. Rezervni dijelovi za brodske dizel motore, koji se nalaze u skladištu u Lepetanima, Crnogorci cijene ukupno 61.000 eura, a da prstom nisu mrdnuli, osim u do sad potpuno neuspješnim pokušajima prodaje.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.