Gradonačelnica Supetra reagirala oštro i brzo: “Nema više Torcida kupa”

Ivana Marković, gradonačelnica Supetra / Foto: Facebook/Wikipedia

SUPETAR – Nakon divljačkog i ksenofobnog napada u kojem je više huligana u nedjelju ujutro napalo sezonske radnike koji su se vraćali iz noćnog provoda, reagirala je i gradonačelnica Supetra koja je osudila ovaj čin i donijela prve odluke kojima u budućnosti želi spriječiti nasilje. 

Policija je u nedjelju navečer objavila i da su mladi ljudi napadnuti jer su srpske nacionalnosti. Objavu gradonačelnice Ivane Marković prenosimo u cijelosti:

“Ispred Grada Supetra i u svoje osobno ime oštro osuđujem napad koji se dogodio u našem Gradu gdje su stradala četiri mladića i jedna djevojka, od kojih je i jedan naš Supetranin. Svaki čin nasilja, ikada, igdje i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv, a pogotovo da se ovako nešto desi jer netko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom.

Grad Supetar je oduvijek bio i biti će tolerantan i otvoren Grad za sve koji žele doći i posjetiti naš Grad, raditi i živjeti. Ono što me tješi je da nitko od napadača nije bio iz Supetra. Ipak,ostaje gorak trag jer se ovaj napad desio u našem Gradu.

Također, kako su napadači bili sudionici ili posjetitelji Torcida Kupa (iako se napad nije se desio za vrijeme turnira) odlučila sam povući odluku o donaciji ovom događaju jer Grad Supetar ne može poticati sportska događanja čini sudionici ili posjetitelji iskazuju mržnju. Grad Supetar će uskratiti daljnje korištenje svih sportskih terena u vlasništvu Grada za održavanje ovoga kupa.

Našem Supetranu i svima ostalima koji su pogođeni ovim napadom želim što brzi oporavak i apeliram na institucije da najstrože kazne počinitelje bez imalo milosti”, stoji u objavi gradonačelnice Supetra.

D.G.