FOTO Tradicionalna “Plava čistka” u Podgori 

PODGORA – U akciji čišćenja podmorja i priobalja u Podgori i ove je godine uz inicijativu lokalnih entuzijasta i uz organizaciju Udruge sv. Vicenco okupljeno 52 volontera čime je obuhvaćeno područje cjelokupnog priobalnog pojasa.

Akcija se odvijala od jutarnjih sati do kasnog popodneva u timovima na pet različitih lokacija; Klokun, Sutikla, centar, lucica i Plišivac, te se čistilo podmorje, plaže i zeleni pojas uz njih.

Uz lokalne stanovnike, sudjelovali su: Birgmaier Sub, DVD Podgora, PŠRD Kanjac, Medora Hotels & Resorts, Vespa klub Podgora, Podgora čistoća, HPD Vitrenik Podgora, TZ Podgora, HGSS Makarska i ronilački klub “Crveno jezero” iz Imotskog.

Prikupljeno je čak sedam kamiona otpada (mjesoviti te opožarena borovina), a iz godine u godinu ga je vidno manje, ne samo zbog podizanja svijesnosti o okolišu, već upravo zbog konstanstantnog održavanja akcije i brige o vlastitom okruženju. Nadamo se još većem odazivu na idućoj akciji, a do tada – uljepšajte i vi neki mali kutak na našoj planeti!”

 

I.B.