Novi požar u marini Punat na Krku – Izgorjela 25-metarska slovenska jahta

PUNAT – U marini na području Punta na Krku sinoć je izbio požar na plovilu u vlasništvu slovenskog državljanina, izvijestila je Primorsko-goranska policija. Ovo nije prvi put da gore brodovi u ovoj marini, jer je 16. svibnja na suhom doku izgorjelo čak devet brodova.

Sinoć oko 19 sati izbio je požar na plovilu u marini na području Punta na Krku. Riječ je o plovilu u vlasništvu slovenskog državljanina, dužine oko 25 metara. Požar su ugasili pripadnici JVP Krk, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

– Radi se o jahti Triton slovenskog državljanina, a očevid kojim će se utvrditi uzrok izbijanja požara, kao i materijalna šteta još uvijek traje – potvrdila je za Morski.hr glasnogovornica Primorsko-goranske policije, Mirjana Kulaš.

Podsjetimo, u posljednjem požaru koji je u suhoj marini planuo 16. svibnja, izgorjelo je devet plovila. U požaru koji je na suhom doku izbio 2012. godine uz jaku buru koja je otežavala gašenje, izgorjelo je dvadeset brodova.

Zanimljivo je kako su na službenim internetskim stranicama Marine posebnu pažnju posvetili zaštiti od požara, pa tako stoji da je područje Marine Punat dobro pokriveno video nadzorom i web-kamerama, kao i ulaz i izlaz iz marine klupskim karticama pomoću elektroničkog  kontrolnog  sustava s videokamerama, a česte su i protupožarne vježbe.

https://www.facebook.com/marina.punat.croatia/photos/pb.285956918184762.-2207520000.1560254619./2338139079633192/?type=3&theater

“Za zaštitu od požara marina već dugi niz godina posjeduje vatrogasno vozilo, posebno opremljeno protupožarno plovilo. Marina je zaštićena vrlo dobro razvedenom hidrantskom  mrežom  i pokrivena brojnim vatrogasnim uređajima. Osoblje marine redovito se uvježbava  u simuliranim vatrogasnim  vježbama”, stoji na stranici Marine Punat posvećenoj vrhunskoj sigurnosti plovila.

PROČITAJTE JOŠ: Izgorjelo više brodova u suhoj marini u Puntu

D.G.