Oglasio se pretučeni vatrogasac i poručio Torcidi Brač: “Sramite se!”

Photo: Facebook / Screenshot

Nakon što su brutalno napadnuti sezonci iz Slavonije i sa sjevera Hrvatske koji su svoj kruh umjesto u inozemstvu odlučili pronaći u Supetru na Braču, policija je digla prijave protiv dvojice napadača, a svjedoci govore da ih je bilo 15-ak. S obzirom da se sve dogodilo nakon nogometnog Torcida kupa, sumnja je pala na navijače.  Gradonačelnica Ivana Marković uskratila im je domaćinstvo i novčanu pomoć u organizaciji tog kupa u budućnosti, a oglasila se i Torcida. No javio se i pretučeni vatrogasac koji im poručuje: “Sramite se”.

Torcida je u jučerašnjem priopćenju ukratko odbacila svoju odgovornost za ovaj događaj.

“No, ono što se dogodilo u kasne noćne sate nakon turnira nije i ne može biti pod kontrolom Torcide Brač, niti mi kao organizacija možemo snositi sankcije za takva nedjela. Međutim, dijelu medija i javnosti, a poglavito lokalnim političarima na vlasti u Supetru, to nikako nije jasno, (a trebalo bi biti), pa primjenjuju metodu kolektivne krivnje uz najavu ”vječne zabrane” korištenja betonskog nogometnog igrališta i ukidanja novčane potpore Torcida Kupu, čime se stvara dojam da je taj turnir egzistirao na grbači gradskog proračuna, što nije istina”, stoji između ostalog u priopćenju.

Photo: Facebook / Screenshot

No, demantirao ih je vatrogasac koji je u pokušaju da obrani nevine ljude u napadu bijesnih huligana, komentirao:

“Zašto niste mogli napisati da osuđujete napad? Je li to tako teško? A da ne napominjem da niste spomenuli da je ovaj što mi je polomio nos uhićen u vašim prostorijama… Sramite se”, poručuje u komentaru ispod podužeg pravdanja bračkog ogranka navijačke skupine Torcida.

D.G.