Poziv za sudjelovanje na Festivalu mora “Rota Palagruzona 2019”

Photo: Grad Komiža PR

Cijenjeni kapetani, vlasnici brodova, istraživači maritimne baštine, dragi prijatelji!

Grad Komiža Vas poziva da sudjelujete u ovogodišnjem programu Festivala mora „Rota Palagruzona“ koji će se održati u Komiži od 19. do 24. lipnja 2019. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Cijeneći visoko Vaš doprinos oživljavanju najstarije i najduže jadranske povijesne regate od Komiže do Palagruže, pozivamo Vas s uvjerenjem da ćete i ove godine uveličati svojim sudjelovanjem ROTU PALAGRUZONU, ali i ROTU CICIBELU koja će se održati dan ranije.

Ove godine također ćemo uključiti i mlade koji će imati svoje radionice učenja mornarskih vještina, zavičajnog jezika, maritimne terminologije, školu tradicionalnog jedrenja.

Dakako održat ćemo našu tradiciju PAPINE VECERE na žalu Palagruže uz delicije koje će pripremiti naši kuhari kao i sami sudionici regate u organizaciji Udruge Palagruza iz Komiže. Na komiškoj rivi organiziramo pučku feštu NOĆ SARDELE.

Grad Komiža omogućit će svim brodovima besplatan privez u Komiškoj luci, a zainteresiranim gostima i mogućnost posjeta Palagruži. Također ćemo po potrebi subvencionirat troškove prijevoza, te osigurati smještaj i hranu.

Vaše sudjelovanje Festivalu mora s brodom koji obilježava hrvatsku maritimnu baštinu biti će od velikog značaja za promociju naših aktivnosti, te također i Vaša mogućnost za ostvarenje novih poslovnih prilika uz druženje s ostalim gostima i sponzorima Festivala mora.

Prijavu za sudjelovanje na regatama potrebno je poslati na mail tonka.ivcevic@gmail.com najkasnije do 16.lipnja 2019.godine.

Program i informacije o Festivalu mora „Rota Palagruzona dostupni su na web stranicama Grada Komiže, Turističke zajednice Komiža i Rota Palagruzona.

Dragi prijatelji, plovimo zajedno! Čekamo Vas 20. lipnja na komiškoj rivi.

Gradonačelnica

Tonka Ivčević