Uhićeni huligani iz Supetra i kazneno prijavljeni zbog zločina iz mržnje

Foto: Pixabay

SPLIT/SUPETAR – Policija je večeras izvijestila da je uhitila i pritvorila dvojicu huligana koji su 9. lipnja zajedno s još uvijek neidentificiranim osobama divljački pretukli pet osoba u Supetru. 

Provodeći daljnje kriminalističko istraživanje napada na osobe koji se dogodio  09.lipnja oko 04 sata u Supetru,  koordinaciji s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvu u Splitu  prikupljena su saznanja i dokazi  iz kojih je proizašla sumnja da su ranije obrađivani 22-godišnjak i 19-godišnjak ostvarili obilježje kaznenog djela, radi čega su danas i uhićeni i dovedeni u  službene prostorije policije.

Sumnjiče se da su  9. lipnja oko 4 sata u Supetru na Braču  na naročito drzak i nepristojan način  skupa s  još za sada  nepoznatim osobama fizički napali pet osoba u dobi od 21 do 26 godina i doveli ih u ponižavajući položaj čime su  ostvarili obilježja kaznenog djela  Nasilničko ponašanje  iz članka 323 a Kaznenog zakona, a u svezi s  kaznenim djelom Zločinom iz mržnje   radi čega je protiv njih  podnesena kaznena prijava i privedeni su pritvorskom nadzorniku.

Zločin iz mržnje je, sukladno članku 87., stavku 21. Kaznenog zakona na koje se poziva policija, kazneno djelo počinjeno zbog rasne pripadnosti, boje kože, vjeroispovijesti, nacionalnog, etničkog podrijetla, invaliditeta, spola, spolnog opredjeljenja ili rodnog identiteta druge osobe. Takvo postupanje uzet će se u obzir kao otegotna okolnost. Definicija zločina iz mržnje se na odgovarajući način primjenjuje i na prekršaje počinjene s istim motivima kao kazneno djelo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje u cilju identifikacije ostalih sudionika predmetnog događaja, izvjestila je splitska policija.

D.G.