BIG GAME KOMIŽA Natjecanje u ribolovu na velike trofeje s preko 200 sudionika

Foto: Pixabay

KOMIŽA – Osma međunarodna manifestacija ribolova na velike trofeje, održat će se i ove godine u Komiži. Natjecanje u ribolovu na tune, iglune, iglane, gofe, lampuge traje od 17. do 21. srpnja. 

Ribolovna će karavana tih dana biti usidrena na otoku Visu, a dolazak je najavilo četrdesetak posada s 200 sudionika iz deset zemalja, koji će se osim natjecanja za prestižni epitet pobjednika “Big game Komiža 2019”, boriti i za vizu koja im jamči odlazak na svjetsku smotru najboljih ribolovaca u Kostarici 2020. godine, piše Dalmacija danas.

– Već tradicionalno imamo na rasporedu tri ribolovna dana, kada posade isplove u 8 sati na pučinu, u 9 sati spuste udice u more i love do 17 sati. Povratak na kopno je u 18 sati, a zatim slijedi u 20 sati vaganje ulova. To je prava fešta i za same ribolovce, ali i za okupljene na rivi, domicilne i turiste, jer nakon službenog vaganja, svi imaju priliku slikati se s ulovom, a vjerujte mi poziranje s tunom od sto kilograma baš i nije većini uobičajena uspomena s ljetovanja – kaže Tonči Božanić, ispred organizatore ovog sportskog, ali i značajnog turističkog događaja.

Jer uz odlazak na more, a komiški akvatorij je bogom dan za lov na tune, nude se i četiri zanimljive zabavne večeri, pa sajam lokalnih proizvoda, “sea food festival” te nadmetanje u ribolovu za djecu “little game”, gdje će mališani loviti iz tradicijskih brodova komiških predaka, iz falkuša, piše Dalmacija danas.

Program natjecanja možete naći OVDJE.

I.B.