Švedska policija ustrijelila Šibenčanina jer je prijetio eksplozivom

Photo: Screenshot

MALMO/ŠIBENIK – Švedska policija ustrijelila je muškarca iz Šibenika na glavnom željezničkom kolodvoru u gradu Malmo, jer su svjedoci izjavili da je prijetio i tvrdio da nosi eksploziv je iz Šibenika, doznaje ŠibenikIN.

Kako doznaje portal od pouzdanog izvora, riječ je o muškarcu iz Šibenika koji već neko vrijeme radi u Švedskoj. Njega je sinoć švedska policija ustrijelila nakon što je, kako su priopćili, pokazao ‘prijeteće ponašanje’.

 

Kolodvor u centru Malmoa, glavno središte željezničkog prometa u regiji, evakuiran je uslijed incidenta. Osim muškarca koji je ustrijeljen, nitko nije ozlijeđen. Muškarcu je odmah pružena hitna medicinska pomoć, a torbe koje je nosio podvrgnute su kontroliranim eksplozijama, kazala je policija u priopćenju..

– Pozadina i razlog tomu je prijeteće ponašanje. Nosio je dvije torbe i tvrdio da su u njima vatreno oružje i eksploziv – rekao je policijski dužnosnik Per-Olof Soyseth na konferenciji za novinare.

Muškarca su kasnije uhitili zbog prijetnje, a među njegovim stvarima pronađeno je nekoliko osobnih dokumenata s različitim identitetima.

https://twitter.com/debarra_Toir/status/1138185452450717697?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1138185452450717697&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sibenik.in%2Fcrna-kronika%2Fmuskarac-kojeg-je-sinoc-u-svedskoj-ustrijelila-policija-je-iz-sibenika-nosio-je-torbe-i-tvrdio-da-su-u-njima-vatreno-oruzje-i-eksploziv%2F108274.html

Iako je nejasno jesu li torbe sadržavale bilo kakve opasne predmete, Soyseth je rekao da su službenici na mjestu zločina morali reagirati pod pretpostavkom da se radi o terorističkom činu.

Rodbina Šibenčanina je u totalnom šoku, a incident za sada ne žele komentirati.

ŠibenikIN