Švedska policija ustrijelila Šibenčanina jer je prijetio eksplozivom

Švedska policija ustrijelila Šibenčanina jer je prijetio eksplozivom

1538
Podijeli objavu
Photo: Screenshot

MALMO/ŠIBENIK – Švedska policija ustrijelila je muškarca iz Šibenika na glavnom željezničkom kolodvoru u gradu Malmo, jer su svjedoci izjavili da je prijetio i tvrdio da nosi eksploziv je iz Šibenika, doznaje ŠibenikIN.

Kako doznaje portal od pouzdanog izvora, riječ je o muškarcu iz Šibenika koji već neko vrijeme radi u Švedskoj. Njega je sinoć švedska policija ustrijelila nakon što je, kako su priopćili, pokazao ‘prijeteće ponašanje’.

 

Kolodvor u centru Malmoa, glavno središte željezničkog prometa u regiji, evakuiran je uslijed incidenta. Osim muškarca koji je ustrijeljen, nitko nije ozlijeđen. Muškarcu je odmah pružena hitna medicinska pomoć, a torbe koje je nosio podvrgnute su kontroliranim eksplozijama, kazala je policija u priopćenju..

– Pozadina i razlog tomu je prijeteće ponašanje. Nosio je dvije torbe i tvrdio da su u njima vatreno oružje i eksploziv – rekao je policijski dužnosnik Per-Olof Soyseth na konferenciji za novinare.

Muškarca su kasnije uhitili zbog prijetnje, a među njegovim stvarima pronađeno je nekoliko osobnih dokumenata s različitim identitetima.

Iako je nejasno jesu li torbe sadržavale bilo kakve opasne predmete, Soyseth je rekao da su službenici na mjestu zločina morali reagirati pod pretpostavkom da se radi o terorističkom činu.

Rodbina Šibenčanina je u totalnom šoku, a incident za sada ne žele komentirati.

ŠibenikIN

Vaš komentar
Pratite nas na facebooku: