UNIŠTILI UVALU Samljeli škrape i napravili plažu, inspektor ljut zbog prekida godišnjeg, DORH na potezu

PAG – Bageri i teški strojevi samljeli su kamen i škrape u paškoj uvali Paladinka do neprepoznatljivosti, a uvala je time nepovratno promijenjena. “Kupili su teren za osam eura po kvadratu, a sad prodaju za 500 eura po kvadratu, računica je tu jasna” kaže jedna Pažanka.

Uvala je u svom najdubljem dijelu imala pješčani dio, a okolo njega bile su škrape, sike i stijene, tipična konfiguracija terena otoka Paga. Bageri i teški strojevi samljeli su ih do neprepoznatljivosti, pišu 24 sata.

Njemački investitori tamo rade već godinu dana. Planirali su postaviti 50 montažnih kuća površine oko 85 metara četvornih s terasama i bazenom, beach bar, dvadesetak vezova za brodove i lungo mare pojas u neprekinutoj dužini od šest kilometara. Ukupna površina zemljišta je čak sto tisuća metara četvornih.

– Kupili su teren za osam eura po kvadratu, a sad prodaju za 500 eura po kvadratu, računica je tu jasna – kaže gospođa s Paga.

Investitori se opravdavaju kako nisu znali da će to tako biti te kako su ih radnici krivo shvatili i uništili obalu, pišu 24 sata.

Nakon godinu dana devastacije obale, novinari Zadarskog hr nazvali su nadležnog inspektora, koji je, kako tvrde, bio izuzetno bezobrazan što sad mora prekidati godišnji odmor radi toga da radi posao za kojeg je plaćen.

– Ja sam na godišnjem odmoru! Nemam ni sekunde vremena, jeste li me čuli! Pitam vas jeste li me čuli! Ne znam tko vam je dao uopće moj privatni broj! Ovo je moj privatni telefon! Za sve informacije zovite Ministarstvo” urlao je na našu novinarku u utorak hidrograđevni inspektor Lučke kapetanije Zadar Nedjeljko Sjauš, nakon poziva novinara da bi ga upozorili na devastaciju obale u uvali Paladinka na južnoj strani otoka Paga.

Neslužbeno je potvrđeno da je hidrograđevni ispektor Sjauš u srijedu ipak hitno upućen na mjesto događaja, a novinari su mu se javno ispričali na dekomodaciji.

Nakon izvidnih radnji Lučke kapetanije, investitorima koji su devastirali obalu slijedi prijava Državnom odvjetništvu.

24 sata, Zadarski.hr, D.G.