VIDEO Bageri pored turista na plaži i raskopane ceste – Slika Šibenika na početku sezone

Photo: Screenshot / Čitatelj

ŠIBENIK/ZABLAĆE – Nakon što smo pisali o plaži Banj u Šibeniku gdje se svakako možete kupati na vlastitu odgovornost, valja napomenuti da u samoj blizini ovog grada imate desetke prekrasnih plaža. No radovi su ušli debelo u sezonu i kako to obično biva, jedni pored drugih susreću se turisti i bageristi. Šibenik će ovog ljeta biti jedno veliko gradilište. 

Je li zato jer je u svibnju bilo puno kiše, a u lipnju je pak vruće, ne znamo, no turiste su na plažama dočekali bageri, o čemu svjedoči video kojeg nam šalje čitatelj iz Šibenika. Napisao je i nekoliko riječi, kojima na pomalo ironičan način opisuje svoj uobičajeni ljetni dan:

“I tako… Krenem ja na svetoga Antu oko 10:40, prvi put na banjadu u Zablaće, kad, gle čuda radovi na cesti još traju. Tu je i semafor. Naravno crveno. Čekam uredno 1,5 minutu, a vučna služba iliti pauk prođe pokraj mene kroz crveno bez rotacije s jedno 50km/h. 10 sekundi iza nje prođe me i bili pasat iz EU zemlje zvane Austrija. Mislin se…
Da mi nešto nije od vrućine ili da nisam možda daltonist. Ipak čekam još minut. Pali se plavo! Ne zeleno! Nema veze. Dobro je. 

Ajmo se okupat. Kad li… Eto ti radova i na plaži. Mile ti majke. Da nisan možda falija misec u godini? Da nije travanj? U ovome uređenome sistemu se drvoredi pilaju u petome misecu iako se prvi lipo ‘rvacki zove siječanj, tako da mi više ništa nije jasno. Sigurno struka i institucije znaju šta rade. Uostalom, ko san ja. Mala točkica. Iđen se vratit u stan i prolit mlakon vodom ispod tuša dok je još ima.

Živilo naše malo misto za veliki nered i Mediteran kakav, nedaj Bože da ikad bude!

SVIMA NAMA ŽELIM UGODNO I USPJEŠNO LJETO!
(Posebno građanima raskopanoga i turističkoga grada Šibenika)”, napisao je Šibenčanin koji je ipak zamolio anonimnost, jer, kako kaže: “Znate di živimo…”

Podsjetimo, Šibenik je kroz projekt “Aglomeracija” postao veliko gradilište, od kojeg se i unatoč zabranama radova od 1. lipnja u samom gradu, ne odustaje. U sklopu sustava vodoopskrbe, iz šibenske gradske uprave doista jesu obavijestili da je cesta od gradskog predjela Mandalina do Podsolarskog zatvorena. Ali je šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta prije nekoliko dana obećao da se radovi preko ljeta nastavljaju u Zablaću, na Brodarici i Jadrtovcu, ali ne uz more nego samo u kopnenom dijelu. No snimke snimljene u četvrtak ga ipak demantiraju.

U međuvremenu nam stiže fotografija kako dan nakon radova izgleda ista plaža.

Photo: Čitatelj

D.G.