U Pulskoj marini Veruda svečano podignuta Plava zastava

PULA – Plava zastava se po 21. put zavijorila u pulskoj marini Veruda.  

Gradonačelnik Boris Miletić čestitao je tvrtki koncesionaru Tehnomont  i iskazao zadovoljstvo  uspjehom koji se niže 21. godinu za redom, kazavši kako je  čast i ponos imati Plavu zastavu u gradu, u marini, simbol prepoznatiljivosti i ekološke osviještenosti.

Istarski župan Velter Flego smatra kako je upravo  jedan od motiva dolaska turista u Istru upravo očuvani prirodni resursi, poput mora i plaža, a o kvaliteti i čistoći ujedno govore i ovakvi događaji kao što je današnji, rekao je Flego.

Plava zastava za plaže i marine je međunarodni ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja, čiji je prvenstveni cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom. Plava zastava je danas u svijetu vrlo cijenjena turistička markica koja je sve brojnijim turistima glavni orijentir prilikom odabira destinacije.

Plavu zastavu dodjeljuje FEE – Foundation for Environmental Education plažama i marinama koje zadovoljavaju niz strogih kriterija. Simbolizira turističku ponudu baziranu na sigurnosti te čistoći mora i obale.

I.B.