FOTO Kampaneli i Baruni pobjednici Večeri mješovitih klapa u Blatu na Korčuli

BLATO NA KORČULI – U subotu, 15. lipnja u Velikoj dvorani Doma kulture u Blatu na Korčuli održana je Večer mješovitih klapa. Bila je to druga večer 53. FDK Omiš koja se tradicionalno održava u suradnji s Općinom Blato.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu mag.art. Marijo Krnić, prof. Dalija Gavranić  i prof. Velebit Veršić najboljima je ocijenio mješovitu klapu Kampaneli iz Donjih Kaštela dok je publika u dvorani najviše simpatije poklonila klapi Barun iz Svete Nedjelje koju čine članovi iste obitelji. Obje klape zavrijedile su nagradu Zlatni lipin cvit.

U programu večeri još su nastupile mješovite klape Puntadura – Vir i Volat – Pučišća. Mali broj prijavljenih mješovitih klapa nije ni malo utjecao na visoku kvalitetu ove lijepe klapske večeri koju je vodila Andrea Joković, a klape su osim u natjecateljskom dijelu programa brojne posjetitelje oduševile i u revijalnom dijelu večeri, dok su se zbrajale ocjene žirija i glasovi publike. FDK Omiš i općina Blato uspješno surađuju već petnaestu godinu zaredom.

R.I.