Policija ispituje otočane o vlasniku napuštene magarice

ŠIBENIK – Službenici pomorske policije po otocima šibenskog arhipelaga istražuju tko je ostavio magaricu na nenaseljenom otočiću Ravan.

– Do sada nismo imali saznanja temeljem kojih bi mogli sa sigurnošću utvrditi vlasnika magarice jučer spašene s tog malog otoka. Službenici pomorske policije obavljaju razgovore i prikupljaju informacije na Kapriju, Prviću i Zlarinu kako bi doznali kako je jadna životinja tamo dospjela – kazala je glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor.

Inače, taj slučaj ‘spada’ pod članak 205 Zakona o mučenju i zlostavljanju životinja, a utvrdi li šibenska policija tko je čovjek koji je magaricu dovezao na taj nenaseljeni otok bez pojilišta, prijeti mu kazna zatvora u trajanju do jedne godine, podsjeća ŠibenikIn.

Podsjetimo, akcija koju smo pokrenuli zajedno s čitateljem našeg portala (koji nas je zamolio za anonimnost), uspješno je privedena kraju u poslijepodnevnim satima utorka, tek nekoliko sati od našeg apela za u spašavanju magarice.  Bernard Roca s Kaprija u dogovoru s  Rokicom Ferarom, predsjednikom udruge Tribunjski tovar odlučio je do javljanja vlasnika udomiti magaricu s otoka Ravan.

PROČITAJTE JOŠ: FOTO/VIDEO Kako je izgledalo spašavanje magarice Mije

D.G.