Nasukao se trajekt u Sućurju na Hvaru, najmanje dvoje ozlijeđenih

SUĆURAJ – Jadrolinijin trajekt Ston doživio je havariju u luci Sućuraj na Hvaru! Kako su kazali putnici koji su se nalazili na trajektu, trajekt je danas oko 12:30 prvo udario u rivu, odbio se, a potom se nasukao na obalu.

Trajekt je inače uplovljavao u luku. Automobili su s nasukanog trajekta na rivu izlazili krećući se unatrag. Čini se da veće štete nema.

 

Dok još čekamo službene informacije iz Jadrolinije, čitatelji pretpostavljaju da su kapetanu otkazale komande i da se trajekt nasukao da bi se izbjegla veća šteta, piše portal Dalmacija danas, koji doznaje da je ozlijeđeno najmanje dvoje putnika. Jedna osoba ima ozljedu nosa, a jedna je zadobila ogrebotina po leđima.

U međuvremenu stiže i izjava iz Jadrolinije:

“Na redovnoj trajektnoj liniji Drvenik Sućuraj prilikom uplovljavljavanja u luku Sućuraj u 12:35 zbog zasad nepoznatih razloga došlo je do nasukanja trajekta Ston u samoj luci. Prema prvim informacijama dvoje putnika je lakpe ozlijeđeno. Nije doslo do prodora mora niti većih oštećenja broda. Putnici i vozila su iskrcani s broda, a u tijeku su standardne procedure propisane prilikom ovakvih događaja, uključujući pregled broda” – stoji u odgovoru Jadrolinije.

Dalmacija danas