Otvoren Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2019.

ZADAR – Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović u srijedu je sudjelovao na otvaranju Stožera za provedbu mjera sigurnosti koji će tijekom turističke sezone, od 15. lipnja do 15.rujna, djelovati u Zadru kao policijski stožer.

Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone po prvi je put uspostavljen prošle 2018. godine i već je prve godine opravdao svoje postojanje dobrim rezultatima rada i odličnom međuinstitucionalnom i međunarodnom policijskom suradnjom.

Prilikom otvaranja je zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić, održao kratku prezentaciju o ciljevima i funkcioniranju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone, koju su pratili i predstavnici medija, nakon čega je  uslijedio posjet Nacionalnom pomorskom centru za prikupljanje podataka Zadar, gdje je voditeljica Centra Mirna Kovač Bašić prisutne upoznala s radom Centra.

Photo: MUP

– Sigurnost je jedan od brendova hrvatskog turizma i mi činimo sve kako bi taj standard koji smo postigli u ovom dijelu ne samo zadržali nego ga i unaprjeđivali, jer kao što ste vidjeli i ovdje u Nacionalnom pomorskom centru napredujemo iz godine u godinu. Naša slika svega onog što se događa na moru i obali je sve jasnija, sve je bolja. Sigurni smo da će svi koji u ovom poslu sudjeluju dati svoj maksimum kako bi efikasno ispunili ono što je svima nama ovdje primarna zadaća. – istakao je ministar Davor Božinović.

D.G.