Photo: Facebook / Morski.hr

„Evo kako izgleda nekada divna plaža između Kraljevice i Crikvenice 21.6. 2019. Tako Hrvatska dočekuje turiste! Zamislite da vi dođete u neko mjesto s lijepom plažom na slici. Platili ste ljetovanje i veselite se kupanju a onda na plaži usred ljeta zateknete ovo“ napisala je na Facebook stranici Savjetnik za putovanja gošća Jadranova.

U tom mjestu je naime počelo uređenje plaže u duljini od 250 metara koje uključuje valobrane, pri čemu će završni sloj žala biti izrađen od mješavine drobljenca promjera od 8 do 32 milimetra, a u sklopu projekta izgradit će se i potpuno novi trg u more. Lijepa priča, samo u krivo vrijeme.

Podsjetimo, Splićani su se sjetili radove obavljati kroz lipanj zbog bizarnog razloga – jer je u svibnju padala kiša.

Vijećnici Vele Luke izglasali su odobrenje za nastavak radova na marini Branka Šegona. Unatoč zabrani, radovi nisu prekidani i nastaljaju se.

Pisali smo već kako je u Šibeniku isti prizor, gosti se žale da su skupo platili apartmane od 80 eura, ali ne mogu uživati u tišini, jer im strojevi bauljaju pod prozorom i smetaju na plaži.

„Nekidan u Brodarici (Šibenik), svjedočih “nasipanju” plaže u 10 ujutro kao i proširivanju one ceste prema Vrpolju i Trogiru što je ujedno i najbrži put iz Šibenika za splitski aerodrom! Nenormalna buka, prašina i zastoj!“, komentira gošća iz Zagreba.

„A ovako se upravo kopa na jedinoj benzinskoj pumpi na potezu od Kraljevice i Novog Vinodolskog“ – piše druga uz fotografiju s mora.

I iz Zadra stiže razglednica u obliku građevinskih radova uz more, a jedna Vodičanka komentira da beton zaustavlja prirodno ispiranje zemlje i mora:

„U Vodicama slučaj – svake godine moraju sipati novi šljunak koji nestane od valova i vjetrova… koja devastacija prekrasne plaže.“

I što preostaje na kraju? Odgovor je dala gošća iz Varaždina:

„Ljudi moji,ovakvi bučni radovi predviđeni su do 15.06, trebali bi biti do 30.05 i gotovo. Mi imamo samo jedno rješenje, a to je boriti se za ljudska prava, vani je to drugačije, putujem po svijetu. Građani pojedine zemlje ne odustaju i bore se i štite, nemojte me krivo shvatiti ali mi smo jedan primitivan narod, ništa nam se neda pitati, tražiti, boriti se, fjaka nas drži od 1995. Osoba sam od sporta i nije mi jasno zašto bodrimo ljude koji su na imenu Hrvatska okrenuli masovni novac, pootvarali firme i utajili poreze po drugim državama.  Opozvala sam se na temu graditeljstva ali me itekako boli što ova tako prekrasna država tone i svi šutimo i “jadamo se jedni drugima”.Naime za sve moj narode treba krenuti po prava dok nas same “pridošlice” nisu potjerale iz vlastitog kućnog praga Lijepi pozdrav,nemojte mi ništa zamjeriti ljudeki . Ajmo se boriti. Tko je ‘za’?“, predlaže Varaždinka u komentaru.

D.G.