Sve je spremno za otvorenje Paškog kulturnog ljeta

Photo: TZ Pag

PAG – Paško kulturno ljeto, već tradicionalna manifestacija u organizaciji Turističke zajednice grada Paga, započinje u srijedu 26. lipnja.

U sklopu “Paškog kulturnog ljeta” koji će trajati više od 2 mjeseca održat će se brojni koncerti, kazališne predstave, performansi, izložbe, kreativne radionice, Smotra klapa otoka Paga, etno večeri, nastup KUD-ova, Pag art Festival, Paški srednjovjekovni festival…

Prvi put ove godine, od 29.-30. lipnja održat će se Fortica festival. U dva dana Festivala nastupiti će brojni D.J.-i, domaći glazbenici i producenti, a sudionici i ljubitelji plesne elektroničke glazbe uživat će u bogatom glazbenom programu. Festival će se održati na srednjovjekovnoj utvrdi Fortica koja se nalazi na južnom dijelu otoka Paga u neposrednoj blizini Paškog mosta. U sklopu Festivala organiziran je i brod „Festini line“ koji će posjetitelje sa rive u Pagu uz nastup DJ-eva dovesti na utvrdu prije nastupa glavnog izvođača benda „Niplepeople“.  

Također, od 22.-27. srpnja održat će se 60. jubilarni Paški ljetni karneval. Tradicionalna manifestacija trajat će 5 dana uz ples pod maskama, jedinstveno paško kolo i zabavni program. 

Svakodnevno će se na gradskim trgovima i frekeventnim lokacijama u gradu i šire održavati raznolika kulturna događanja. Gosti grada Paga tijekom ljetnih mjeseci, sve do sredine rujna do kada traje Paško kulturno ljeto, moći će uživati u bogatom i zanimljivom programu. U Kneževom dvoru i u crkvi Sv. Jurja izmjenjivat će se izložbe raznih autora. Ove godine se Paško kulturno ljeto, osim po brojnosti događanja, ističe kvalitetom i raznolikošću sadržaja.

Paško ljeto otvara klapa Šufit na Trgu Petra Krešimira IV u srijedu 26. lipnja, s početkom u 21 sat.

I.B.