Masovna tučnjava u Poreču – Romi se mlatili šipkama

Foto: Facebook / Ilustracija

POREČ – Istarska policija izvještava o masovnoj tučnjavi u Poreču, koja se dogodila u ponedjeljak, 24. lipnja oko 21.15 sati. Neki istarski mediji pišu da su se potukli Romi, a u tučnjavi je sudjelovalo najmanje 18 osoba. Sve je započelo ničim izazvanim napadom na Talijana. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da je oko 20 sati, na parkiralištu trgovačkog centra u Ulici Mate Vlašića, 51-godišnjak bez ikakvog povoda prišao 36-godišnjem talijanskom državljaninu i udario ga nekoliko puta u glavu, nakon čega je otišao s mjesta događaja. Oko 21.15 sati,  na kolniku spomenute ulice u prometu su se susreli 51-godišnjak koji je bio u Fiatu, sisačke registarske oznake i dvojica 18-godišnjaka koji su bili u Alfi, daruvarske registarske oznake. Muškarci su se fizički sukobili, pri čemu su dvojica 18-godišnjaka napala šipkama starijeg muškarca, no 51-godišnjak je uspio oduzeti jednom od njih šipku te ga je njome udario nekoliko puta, pri čemu im je prijetio smrću. Tada je na mjestu događaja pristiglo još osoba koje su se uključile u sukob, među njima i maloljetnici, no nakon dolaska policijskih službenika, svi sudionici prestali su s protupravnim ponašanjem.

Zasad su liječničku pomoć zatražile tri muške osobe, maloljetni hrvatski državljanin i 36-godišnji talijanski državljanin  su lakše ozlijeđene, a težina ozljeda 18-godišnjaka koji je dobio udarce šipkom za sada još nije utvrđena. 

Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 51-godišnjak počinio kaznena djela prijetnja, tjelesna ozljeda i povreda djetetovih prava te se protiv njega podnosi kaznena prijava u redovnom postupku, dok se protiv dvojice 18-godišnjaka podnosi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu na meritornu odluku zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teška tjelesna ozljeda u pokušaju. Policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje.

D.G.