RAB Curi plin, evakuiran dio stanovništva: “Radi se o eksplozivnoj koncentraciji”

Photo: Facebook / Grad Rab

RAB – U središtu Raba utvrđena je prisutnost plina. Vatrogasci su nam potvrdili da je evakuiran dio stanovništva i da se radi o eksplozivnoj koncentraciji plina propan- butan.

Još u ponedjeljak primjećen je plin u središtu grada, na području Hotel Arbiana, Plovanova ulica, Ulica biskupa Draga. Zapovjednik DVD-a Rab Milivoj Ličina kaže da je dojava stigla u ponedjeljak u 17.07 sati.

– Iiašli smo na teren jer su građani osjetili miris plina. Mjerili smo koncentraciju plina i zaključili da je riječ o opasnoj, eksplozivnoj koncentraciji. Odmah potom smo krenuli s evakuacijom dijela stanovništva, a policija je osigurala područje – rekao je Ličina.

Ograničen boravak i kretanje

Evakuirano je 80-ak ljudi, a u međuvremenu iz Grada Raba izvještavaju o ograničenom boravku i kretanju osoba u središtu Raba

“U ponedjeljak, 24. lipnja, u večernjim satima, utvrđena je prisutnost plina iz nepoznatog izvora na području povijesne gradske jezgre, i to oko dijela Kaldanca (Hotel Arbiana, Plovanova ulica, Ulica biskupa Draga).

Na teren su izašli predstavnici Policijske postaje Rab i DVD- a Rab, te uz gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika koordinirali aktivnosti na smanjenju mogućih štetnih posljedica.

Temeljem utvrđenih rezultata mjerenja, iz preventivnih razloga ograničen je boravak i kretanje osobama na gore navedenim lokacijama.

Stožer civilne zaštite Grada Raba kontinuirano prati situaciju, koordinira sa svim službama na terenu, te će o daljnjem razvoju situacije obavjestiti javnost.

Načelnik Stožera Denis Deželjin, dipl. ing.”

D.G.