SDP-ovka se pohvalila zdjelom prstaca pa kazala: “Drugi put ću okrenuti glavu”

Veliku buru u javnosti podigla je splitska gradska vijećnica iz redova SDP-a Aida Batarelo, koja se, ne videći u tome problem, fotografirala sa zdjelom punom zaštićene školjke – prstaca.

“Kako pobjeći od vrućine? Ovako!”. Na fotografiji, uz osmijeh, pozira uz zdjelu s prstacima, čiji su izlov i konzumacija strogo zabranjeni u Hrvatskoj. Na brojne primjedbe, odgovorila je jednostavno: “Zakon se odnosi na RH, a budući sam bila u inozemstvu, u zemlji koja ima drugu regulativu, sve je ok”. Ubrzo je valjda shvatila kako bi joj prstaci mogli prisjesti političkom obrazu, pa je sliku odstranila s Facebooka, no već je bilo kasno.

Facebook stranica “Dnevna doza splitskog nereda” prenijela je fotografiju uz komentar:

“Čestitamo SDP Split što vam vijećnica sudjeluje u devastiranju podmorja jer eto može se ❤ Isprika da je to bilo u BiH pa je legalno i dalje ne mijenja činjenicu da uništava obalu, kao ni to da se prstaci često švercaju iz RH u BiH jer Neum nema mora koliko prstaca se proda u BiH. Legalno je puno toga u Hrvatskoj, pa se borimo protiv toga jer je pogrešno. Al eto vidimo da i vaši vole koristiti propuste u zakonodavstvu radi glumatanja na društvenim mrežama”, napisali su.

“Običan izlet koji je završio neugodno”

Nazvali smo splitsku gradsku vijećnicu da je pitamo kakvu poruku je htjela poslati ovom fotografijom?

– Nikakvu poruku da budem iskrena. Radilo se o izletu preko granice. Naravno, da sam znala da će fotografija izazvati ovoliku hajku, ako bi ih i pojela, ne bi to objavila.

Je li to moralno u redu?

– Ljudi imaju različite poglede na takvo što. Gledala sam zakonski okvir što je dozvoljeno. Kao što ne bi napravila stvari u svojoj zemlji, tako ne bi ni tamo nešto što je zakonski zabranjeno.  Tamo je ovo s prstacima zakonom regulirano drukčije. I u tom smislu, pojesti prstace u javnom restoranu s fiskaliziranim računom nisam smatrala da je takav prekršaj. Pa i nije. – i dalje smatra Batarelo.

Photo: Facebook / Ilustracija

Mislite li da u BiH ima toliko puno prstaca? Znate li kako se oni love?

– Što se izlova ribe tiče nikad se time u životiu nisam bavila što je dozvoljeno a što nije – prisjeli su mi, mislim da ih više neću pojesti. Kad razmislim o tome, shvaćam što sam učinila.

Shvaćate?

– Pa da. Evo recimo u Njemačkoj nema ograničenja brzina na autocestama. Pa ako se netko želi ispuhati, može do Njemačke. Shvaćate li?

U Bocvani je dozvoljen i lov na slonove, u Japanu na kitove, a u svijetu su ugrožene vrste…

– Ma mene je začudilo da objava koja nije imala poruku, jer je bila izlet i druženje, doživi ovakav interes. A zamislite, trebalo je pet dana da netko reagira. Moja sumnja je bila da je to bila pozadinska priča, a da je nešto sasvim drugo u pitanju – kaže Batarelo i na pitanje „što?“, nije nam znala odgovoriti.

– Poučena ovim iskustvom, napravit ću drugi put kao i drugi – okrenut ću glavu.

Okrenut ćete glavu?

– Pa naravno – zaključila je Aida Batarelo.

PROČITAJTE JOŠ: PRSTACI – Evo zašto su zakonom zabranjena delicija

D.G.