Korčulanski vatrogasac spasio život turistkinji

KORČULA – Nakon nedavne brze reakcije zadarskog vatrogasca koji je zaplivao prema madracu na napuhavanje kojeg je s djevojčicom brzo nosio vjetar, u Korčuli još jedan vatrogasni kolega spasio je ženi život.

U ponedjeljak u večernjem kupanju oko 19 sati na plaži pokraj crkve sv. Nikole turistkinja se počela utapati, što je zapazio aktivni član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Korčula, Frane Bakarić i brzom reakcijom spašava unesrećenu iz mora te je reanimacijom oživljava.

Korčulanski vatrogasci izvještavaju da je za to vrijeme pozvana hitna pomoć koja brzo zbrinjava ozlijeđenu ženu.

“U ovom slučaju vidimo koliko je bitno da svatko od nas poznaje osnove prve pomoći jer nikada ne znamo kada će to biti od životne važnosti”, napominju kroz poziv na upoznavanje s prvom pomoći, jer vatrogasci i građani kroz svladavanje osnovnog tečaja prve pomoći mogu spasiti život.

Kako piše Grad Korčula na svojim stranicama, Frane Bakarić, vatrogasac i aktivni član DVD-a, u ponedjeljak oko 19 sati, na plaži pokraj crkve sv. Nikole, brzom je reakcijom spasio turistkinju iz mora te pozvao hitnu pomoć koja je brzo stigla i zbrinula unesrećenu.

Pridružujemo se pohvalama Frani i korčulanskim vatrogascima!

https://www.facebook.com/GradKorcula/photos/a.1772872866346064/2106788532954494/?type=3&theater

D.G.