Porazbijao vrata Lučke kapetanije i policije zbog kazne za prekršaj u pomorskom prometu

ŠIBENIK – Šibenska policija je privela 41-godišnjaka kojeg sumnjiče za prisilu prema službenoj osobi i oštećenje vrata ureda u Lučkoj kapetaniji Šibenik. Nakon što je stigla policija i odvela ga u službene prostorije policije, namjerio se i na njihova ulazna vrata pa i njih razbio. 

Osumnjičeni je 25. lipnja oko 10 sati u Šibeniku u prostorijama Lučke kapetanije,   prilikom uručenja prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja u pomorskom prometu, oštećenog 52-godišnjaka, kao zaposlenika, silom i prijetnjom spriječio u obavljanju službene radnje koja je u okviru njegovih ovlasti. Tom prilikom osumnjičeni je oštetio ulazna i vrata ureda, a nastala šteta je procijenjena na iznos od 2.500 kuna.   

Tijekom postupanja policijskih službenika osumnjičeni je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, a nakon privođenja i zadržavanja u posebnim prostorijama policije je oštetio ulaznih vrata, pri čemu je nastala šteta od oko 1.500 kuna. 

Od lučkog kapetana Roberta Baljkasa doznajemo da je postupanje preuzelo državno odvjetništvo, a evo i što se dogodilo:

– Gospodin je zaustavljen u redovnom pregledu na moru i uočeno je nekoliko nepravilnosti, pa između ostalog i to da nije  kazna mu nije izvršen preupis brodice u roku od 30 dana. Kazna mu nije napisana jer nije surađivao. Privezao se naknadno na šibensku rivu ispred zgrade Lučke kapetanije i onda su krenuli problemu. Bolo je to strašno gledati i slušati, bilo je puno ljudi na štekatu, a mi nažalost nemamo sredstava prisile u ovakvim slučajevima

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a protiv njega je podnijet Optužni prijedlog, zbog prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a taj kaže: 

“Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonit naređenja, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana.”

D.G.