RAB Ministar Butković otvara dograđenu luku Mišnjak

Trajektno pristanište Mišnjak, Rab / Photo: Google Street View

RAB – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas stiže na otok Rab, gdje će se u 11.20 sati svečano obilježiti otvorenje dograđene luke Mišnjak.

 U sklopu projekta dogradnje trajektnog pristaništa u luci su izvedeni radovi podizanja obale, izgradnje platoa s dvije ukrcajno-iskrcajne rampe te radovi na izgradnji tri privezne utvrdice. Realizacija ovog projekta osigurat će nesmetano obavljanje operacija ukrcaja i iskrcaja plovila i putnika u luci, a omogućit će i siguran privez za sve trajekte dužine do 100 metara. Dogradnjom najveće otočne luke osigurat će se sigurniji uvjeti plovidbe u luci te bolja prometna povezanost s kopnom. Ukupna vrijednost radova u luci Mišnjak iznosi oko 18.3 milijuna kuna, a projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva mora, prometa, i infrastrukture, Primorsko-goranske županije i Županijske lučke uprave Rab. 

Istaknimo kako je resorno Ministarstvo tijekom protekle dvije godine Županjskoj lučkoj upravi Rab za projekte izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje namijenjenih za prihvat trajektnih, putničkih i ribarskih brodova dodijelilo ukupno 14.500.000,00 kuna, od toga 8.000.000,00 kuna u 2018. te 6.500.000,00 kuna u 2019. godini.     

 I.B.