FDK OMIŠ Održana prva večer natjecateljskog dijela – Večer novih skladbi

Klapa Filip Dević - Photo: FDK

OMIŠ –  Održana je prva večer natjecateljskog djela Festivala i to večer Novih skladbi! Stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu dr.sc. Mirjana Siriščević, dr.sc. Ivana Tomić Ferić i mag. art. Blaženko Juračić nije imalo lagan posao odabrati najbolje od ukupno 11 novih skladbi, ipak momenti su odlučili.

Nagrade su dobili:

Plaketu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva autoru najuspješnijih stihova nove skladbe osvojio je Pjero Mirić za skladbu “Zlamenuj se” za koju je glazbu napiso Vicko Dragojević, a izvela muška klapa Stine iz Zagreba.

Prvu nagradu stručnog povjerenstva – zlatnu plaketu autoru najuspješnije nove skladbe osvojio je Vicko Dragojević za skladbu “Zlamenuj se” na stihove Pjera Mirića u izvedbi muške klape Stine iz Zagreba.

Drugu nagradu stručnog povjerenstva – srebrnu plaketu autoru najuspješnije nove skladbe osvojila je Lina Ivanković za skladbu “Dok ti ne dođen” na stihove Ružane Kovač, u izvedbu ženske klape Fa Linđo iz Dubrovnika.

Treću nagradu stručnog povjerenstva – brončanu plaketu autoru najuspješnije nove skladbe osvojio je Duško Tambača za skladbu “Bašćinski glasi” na stihove Jakše Fiamenga, u izvedbi muške klape Filip Dević iz Splita.

Zlatnu plaketu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva za najbolju izvedbu nove skladbe osvojila je ženska klapa Teranke iz Pule za izvedbu skladbe “Kapi na obrazin”, za koju je glazbu i tekst napisala Ana Kodrić Ivelić.

Zlatnu plaketu autoru najuspješnije nove sklabe po ocjeni publike osvojio je Toni Eterović za sklabu “Ča to more ima”, na stihove Nede Zubana u izvedbi divne ženske klape Fjoret iz Tučepi.

Sponzorirani sadržaj