Jako nevrijeme potopilo jedrilicu i katamaran na Olibu

Photo: Čitatelj / Facebook

OLIB – Usljed jakog nevremena, dva su broda jučer potopljena na Olibu. Posade su neozlijeđene prebačene na kopno, potvrdio je za Morski.hr kapetan Lučke kapetanije Zadar, Alen Rukavina.

Od čitatelja smo doznali da je jaka tramontana u četvrtak oko 2 sati ujutro razbila katamaran Lagoon 420 i 12-metarsku jedrilicu.

– Bila je nevera i oba broda je razbilo o rivu. Uslijed nevremena, nasukala se i potonula jedrilica njemačke zastave, a  4 njemačka državljana su se neozljeđena iskrcala na kopno. Isto se dogodilo katamaranu s lukom upisa Zadar na kojem je bilo 6 čeških državljana. I oni su se neozlijeđeni iskrcali na kopno – potvrdio nam je i zadarski lučki kapetan Alen Rukavina.

Photo: Čitatelj / Facebook

Doznajemo i da policija nije bila na terenu jer se radi o neveri koja je razbila brodove na privezu. Ivana Grbin iz PU Zadarske nam potvrđuje da policija nije ni pozvana. Postupak je još u tijeku, pa nam kapetan ispostave Silba Bogdan Lazarin zasad nije mogao reći više. Na pitanje “je li posada alkotestirana”, odgovorio je tek da su poziv dobili u četvrtak kroz jutro, a događaj se zbio u 2 u noći, tako da bi upitni bili i rezultati alkotestiranja.

Od Davida Radasa iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture doznajemo da Ministarstvo još službeno registriralo događaj, jer nije bilo koordinacije traganja i spašavanja pošto je posada sigurno prebačena na kopno. Neslužbeno doznajemo kako se utvrđuju okolnosti i da su dokumenti posade brodova na dnu mora, pa to otežava postupanje.

Podsjetimo, istovremeno se na Mljetu dogodila havarija katamarana s 10 članova posade, od kojih je troje ozlijeđeno.

I.B.