Policija na Hvaru pohvatala dilere i zaplijenila im drogu

Photo: Wikimedia / MUP

HVAR – Policijski službenici Policijske postaje Hvar u suradnji sa Službom kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalistička istraživanja nad tri osobe, kod kojih su prethodno pronašli različite količine droge.

Jučer su obavili pretragu stana 31-godišnjaka na području Hvara, kojom prilikom su kod njega pronašli 245 grama kokaina i digitalnu vagu za precizno mjerenje. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, nakon čega je doveden pritvorskom nadzorniku.

Istog dana su na ulici zatekli 44-godišnjaka s 1,7 grama amfetamina, a pretragom njegove obiteljske kuće pronašli su još 27 grama amfetamina i 62,5 grama marihuane. 

Kriminalističko istraživanje je provedeno i nad 41-godišnjakom, kod kojeg je jučer pretragom kuće pronađeno 23,5 grama marihuane, vrećica sa 165 grama lišća marihuane, kao i digitalna vaga za precizno mjerenje. Slijede im odgovarajuće prijave.

– Prema dvojici se pokreće kaznena prijava zbog neovlaštenog posjedovanja i stavljanja u promet opojnih droga, dok će se prema jednoj osobi prijava odnositi samo za posjedovanje – potvrdila nam je Ana Šefić iz Splitsko-dalmatinske policijske uprave.

I.B.