FDK OMIŠ Druga izborna večer

Photo: FDK

OMIŠ – S najviše stečenih punata muška klapa Vinčace – N. Vinodolski i ženska klapa Orca iz Splita zasluženo opravdali svoju ulaznicu u samo finale FDK-a!

Večeras je u Omišu na Trgu Stjepana Radića (“maloj pjaci”) s početkom u 21:00 sat, održana druga od ukupno tri izborne večeri u kojima klape traže svoju ulaznicu za mušku i žensku finalnu završnicu. U večeri je nastupilo jedanest klapa, pet ženskih i šest muških i to redoslijedom:

Stine (m) – Zagreb, Teranke (ž) – Pula, Korda (m) – Lumbarda, Lađarice (ž) – Sisak, Bistrica (m) – Marija Bistrica, Figurin (ž) – Zagreb, Preženica (ž) – Zadar, Poj (m) – Samobor, Orca (ž) – Split, Flumen (m) – Rijeka, Vinačace (m) – Novi Vinodolski.

Prema ocjeni stručnog žirija u kojem su sjedili mag.art. Blaženko Juračić, Mićo Friganović, mo. Mojimir Čačija, prof. Velebit Veršić i mr.sc. Marijo Krnić, u izboru ženskih klapa nabolja je bila klapa Orca iz Splita koja je osvojila visokih 48 bodova, dok je u muškoj konkurenciji pobjedu osvojila klapa Vinčace, Novi Vinodolski, osvojivši respektabilnih 48,3 bodova.

S umjerenom dozom šarma program je vodio Joško Bonaći.

U nedjelju 7. srpnja na programu je treća, ujedno i posljednja izborna večer koja će nam donijeti rasplet i otkriti imena klapa sudionica Završnih večeri 53. FDK Omiš u ženskoj i muškoj kategoriji.

Sponzorirani sadržaj