Požar na drvenoj jedrilici u brodogradilištu na Murteru

Foto: Facebook / Vatrogasci - oni su naši Heroji / Ilustracija

MURTER – U Murteru je noćas na 20-metarskoj drvenoj jedrilici u vlasništvu austrijskog državljanina izbio požar. 

Noćas, 7. srpnja u 01.45h posredstvom Županijskog dojavnog cenra ŽC112 Šibenik, službenici MRCC Rijeka zaprimili su dojavu o požaru brodice u brodogradilištu na otoku Murteru, o čemu je obaviještena nadležna Lučka kapetanija Šibenik te su na mjesto nezgode odmah angažirani pripadnici Javne vatrogasne postrojbe i službenici nadležne Policijske postaje.

Nakon gašenja požara vatrogasci su postavili plutajuće brane uokolo opožarene brodice, a služnenici LK Šibenik obavili su očevid na poziciji nesreće te su rano jutros, u 04.21h izvijestili MRCC Rijeka da je požaru iz za sada ne utvrđenog razloga izbio na drvenoj jedrilici, imena ‘Georgia 2’, dužine 20 metara čiji je vlasnik G.M., državljanin Republike Austrije. Nadgrađe jedrilice najvećim dijelom je opožareno, dok je trup relativno neoštećen, budući da je bio u moru.

Tijekom požara na brodici nije bilo nikoga, ali je gašenje požara bilo otežano, jer je u brodskim spremnicima preostalo pogonskoga goriva, a s obzirom da je brodica cijelo vrijeme boravila na pokretnome lučkom liftu, isti je također djelomično oštećen u požaru. Točni uzroci nesreće i razina šetete utvrdit će se daljnjim očevidnim radnjama službenika Lučke kapetanije Šibenik, izvještava Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

D.G.