Snažno nevrijeme stiglo u Hrvatsku, automobile nasred autoceste skrili od tuče ispod nadvožnjaka

Photo: Željko Mesec / Problemi u prometu-Rijeka i okolica / Facebook

RIJEKA – Kako je prethodno i najavljeno, grmljavinsko nevrijeme s izraženim oborinama pogodilo je Kvarner i riječko područje, a sjevernije od Rijeke i Crikvenice pala je jaka tuča.   

Europski centar za predviđanje oluja (ESTOFEX) za nastavak dana izdao je najžešći 3. stupanj upozorenja za dijelove Hrvatske i Italije. Unutar 3. stupnja upozorenja nalazi se i Istra, a tako žestokom upozorenju prosječno možemo svjedočiti tek 1-2 puta godišnje.

Kako javlja IstraMet na autocesti Rijeka-Zagreb – A6 kod skretanja za Crikvenicu, vozači su blokirali cijelu autocestu da bi zaštitili svoje automobile ispod nadvožnjaka.

“Sebičnjaci su blokirali cijelu autocestu da bi zaštitili svoje automobile ispod nadvožnjaka. A što da naleti šleper? Strašno. Strašno. Strašno”, napisali su u komentaru.

Podsjetimo, Državni hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje za pomorce i nautičare, pa se ne preporuča isplovljavanje, ukoliko na to niste spremni:

“Na sjevernom, potkraj dana i u noći i na srednjem Jadranu mjestimice nevere. Potkraj dana na sjevernom, zatim u noći i na srednjem Jadranu mjestimični udari bure 35-40 čvorova”, poručuju iz DHMZ-a. Za područje sjevernog Jadrana na snazi je narančasti meteoalarm, dok je za srednji i južni dio još uvijek žuto upozorenje.

D.G.