ZADAR Nevjerojatno snažna nevera čupala stabla i rolete s prozora, štete se zbrajaju

Photo: Boris Kačan

ZADAR – Kratkotrajna nevera koja je večeras pogodila Zadar između 22.30 i 23.00 sata po svemu sudeći prouzročila je veliku štetu. 

Građani na društvenim mrežama dojavljuju o velikim štetama koje su se dogodile od iznenadno dnažnog vjetra praćenog jakom kišom.

– Imamo dojave i pozive, zasad već preko stotinu intervencija. Bit će ovo teška noć – kazao nam je dežurni operater u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zadar, kojeg nismo željeli dodatnim pitanjima prekidati u važnijem poslu.

Na grad se sručio snažan pljusak koji je padao vodoravno i koji je rušio stabla, nosio djelove krovova, lišće, otkinuto granje, rolete, tende, piše eZadar.

Mještani iz Kukljice javljaju da se more u par minuta podiglo za cijeli metar. “More se podiglo u roku 5 minuta 100 cm. Na sreću svi brodovi su spašeni nešto vlastitom intervencijom nešto intervencijom Kukljiških vatrogasaca.”, piše Jurica Ranj.

Gradska vijećnica Marjana Šešelja Botić je napisala na Facebooku:

“U Zadru nevera s više od 50 munja/min. Slikavala nisam ništa jer sam držala jedna balkonska vrata, a dica druga. Ovakvih ekstrema će biti sve više jer smo zeznuli klimu. Žao mi dice. Nas (ne)odgovorne za ovo ne žalim baš.”

Zadrani, nadamo se da ste dobro!

D.G.