FOTO Ovo je zvijer koja je poharala Zadar nezapamćenom snagom!

Photo: Aleksandar Gospić

ZADAR – Poznati zadarski fotograf i lovac na oluje, Aleksandar Gospić, našao se sinoć oči u oči s neverom koja je u samo 10 minuta potpuno poharala Zadar i obližnji akvatorij. 

Podsjetimo, šire zadarsko područje u nedjelju kasno navečer pogodilo je nevrijeme s vjetrovima preko 100 km/h. Nekoliko desetaka brodova je nasukano i potopljeno, zabilježeno je preko 150 poziva zbog pomorskih nesreća i nezgoda, a samo pukom srećom nitko nije stradao. Spašeni su deseci ljudi, od kojih samo kod otoka Molata čak 58!

– Zvijer koja je sinoć nezapamćenom snagom poharala Zadar stiže sa mora u 22.25h. Orkanski vjetar koji je u trenutku prolaza hladne fronte trajao nekih 10min i puhao brzinama 100-120km/h prouzročio je puno štete po gradu. Svjedočio sam nebrojenim dolascima fronti, ali ovako nešto se ne pamti, za dlaku me koštalo foto opreme – napisao je Aleksandar Gospić komentirajući ovu fotografiju.

Nevrijeme je napravilo i veliku štetu u gradu Zadru. Čupalo je stabla, uništavalo automobile i ostalu pokretnu i nepokretnu imovinu. Donosimo i Gospićevu šokantnu fotogaleriju.

U Petrčanima iste slike; nasukani brodovi, sve porazbacano s plaže i kampa, porušeni ugostiteljski objekti s popadalim stablima. Fotografije je snimio Duje Stanišić.

J.G.