MLJET Dva tjedna potrage za nestalom Slovenkom: „Nema baš nikakvih tragova“

Foto: HGSS / Facebook

MLJET – U gustim šumama otoka Mljeta 14 dana se intenzivno traga za 63-godišnjom Almom Novljan iz slovenskih Domžala.

Od voditelja HGSS stanice Dubrovnik Maria Begića doznajemo da je jučer Mljet pretraživalo više od 50 ljudi.

– Svaki dan se traga. Jučer je bio 13. dan potrage i osim  HGSS-ovaca, u potrazi sudjeluju, rendžeri Nacionalnog parka i vatrogasci. Nažalost nema tragova, jučer smo stavili potragu u smanjeni intenzitet. Ama baš nikakvih tragova nema. Od dojave koja je bila 26. lipnja do danas nikakvo saznanje, iskorišteni su svi mogući resursi od dronova, pasa, čak i speleo ekipe su istraživale spilje i jame. Preostale su još određene zone koje su dane na zadatak lokalcima u pretraživanje – kaže Begić.

Photo: NP Mljet / Nestali.hr

S obzirom da nema nikakvih tragova, sumnjate li u to da je nestala osoba uopće na otoku?

– Svakakavih smo slučajeva imali. Da sumnjamo da nije otoku, ne bi je ni tražili na otoku. Iako je ograničen prostor definiran morem, problem je što su to jako, jako guste šume i izuzetno teško prohodne šikare. Tamo postoje jako kratke staze koje su probile divlje koze i svinje, lako je pomisliti kako je to puteljak, pa se i ljudi koji su iskusni mogu izgubiti. Bio bi najsretniji čovjek na svijetu da je ta osoba živa, ali kako vrijeme odmiče, sve je manje nade u to – rekao nam je voditelj dubrovačkog HGSS-a.

Podsjetimo, nestalu Almu Novljan koja se udaljila iz hotela u Mljetu gdje je došla sa svojim suprugom koji je prijavio nestanak 25. lipnja, intenzivno traže pripadnici HGSS-a iz Stanica: Dubrovnik, Šibenik, Makarska, Zagreb, Karlovac, Koprivnica, Vinkovci, Rijeka, Krapina, Novska, njihovi kolege iz GSSuBiH, JVP Mljet, DVD Montokuc i djelatnici NP Mljet. U potrazi se koriste potražni psi i dronovi, obale se pretražuju iz plovila, tehničke ekipe pregledavaju speleološke objekte, a cijela potraga se vodi iz zapovjednog vozila.

PROČITAJTE JOŠ: Utopila se starija mještanka Mljeta, a još traje potraga za nestalom Slovenkom

J.G.